Stresul a fost denumit epidemia globală a timpului nostru. A fost studiat și analizat, blamat pentru multe dintre afecțiuni, dar și evidențiat prin faptul că poate să transmită organismului nostru semnale de alarmă atunci când îi este periclitată integritatea. Da, STRESUL.
Ne-a intrat în rutină să fim stresați; de parcă stresul ar fi starea noastră naturală. Suntem atât de obișnuiți să ne stresăm, încât uneori facem acest lucru și când nu avem motive. Stai o secundă și gândește-te când te-ai auzit spunând ultima dată „sunt stresat/ă”?
Stresul a pătruns în rutina limbajului nostru și în rutina noastră comportamentală. Paradoxal, ne este ușor să spunem că suntem stresați, la fel cum ne este ușor să-i recunoaștem pe cei stresați. Momentele de stres sunt normale în viața fiecărui om, dar când stresul se acumulează, efectele nu sunt doar de ordin emoțional.
Stresul, fie că este pozitiv (eustres) sau negativ (distres), este cumulativ, iar efectele pe termen lung conduc către un singur rezultat: apariția bolilor (boli cardiovasculare, obezitatea, astmul, diabetul zaharat, durerile de cap, depresia și anxietatea, dureri musculare) și îmbătrânirea mult prea devreme.
Așadar, cum îl gestionăm?
Cu stresul nu e de glumă pentru că este cameleonic și ne poate lua mereu prin surprindere, prin formele sub care se deghizează: o notă proastă la școală, rata la bancă, o ceartă cu partenerul sau o relație toxică, traficul bară la bară sau o factură neplătită când nu îți ajung banii. Este necesar să înțelegem că toate aceste situații sunt, de fapt, factori care pot declanșa STRESUL – care este răspunsul nostru fizic automat în fața acestor provocări sau în fața oricărei situații care ne impune adaptarea la schimbare.
Când suntem stresați, corpul reacționează brusc: vasele de sânge se contractă, tensiunea arterială și pulsul cresc, respirația se intensifică, crește concentrația de hormoni (adrenalină și cortizol) din sânge, începi să transpiri și să ai senzația de gol în stomac. Este necesar să conștientizăm aceste reacții pentru a le putea gestiona, deoarece, când stresul devine cronic, aceste modificări fiziologice pot duce la probleme de sănătate.
Pune STOP stresului cu un plasture
Oprește-te din ceea ce faci, trage aer adânc în piept și gândește-te de 2 ori dacă peste 5 ani va mai conta ceea ce te supără în acest moment. Gândește-te la ceea ce contează cu adevărat în viața ta, la ce este important și fă ceva care să te bucure și prin care să te relaxezi.
Mai mult, ai putea să folosești plasturii fototerapeutici AEON. Acești plasturi au fost creați tocmai pentru a reduce stresul fizic și mental, dar au și alt efect pozitiv, precum calmarea, reducerea inflamației pe cale naturală.
Conform studiilor clinice, plasturii fototerapeutici Aeon, normalizează funcția sistemului nervos, ameliorează ritmului cardiac și reduc inflamația, echilibrând organismul în numai 10 minute. Funcțiile organelor sunt îmbunătățite cu 50% până la 100% în primele 30 de zile de utilizare a acestor plasturi.
Aplicarea plasturilor fototerapeutici constituie o alternativă non-invazivă pentru gestionarea efectelor în organnism de nivelului stres. Această soluție fără medicamente este susținută și demonstrată clinic prin studii.
De exemplu, într-un studiu clinic, ca răspuns la plasturele Aeon, imagistica în infraroșu a ilustrat scăderea inflamației. Alte teste clinice au demonstrat că Aeon scade proteinele C reactive (care cresc ca răspuns la inflamație). Acest lucru este important, deoarece inflamația este adesea un simptom al stresului și poate deteriora țesutul sănătos și chiar ADN-ul.
Stresul și îmbătrânirea
Deși nu conștientizăm, stresul zilnic are un impact extraordinar de nociv asupra modului în care îmbătrânim. Dacă stai să te gândești puțin, cu siguranță poți și tu identifica persoane din propria ta viață care au fost atât de stresate încât par să fi îmbătrânit prea devreme.
De mai bine de cincizeci de ani, fiziologii știu că dacă stresezi un animal, acesta va îmbătrâni foarte repede. Explicația: stresul produce radicali liberi dăunători și alte substanțe bio-chimice care ne pot deteriora țesutul și ADN-ul. Cercetări recente arată, de asemenea, că stresul cronic reduce nivelurile de sulfat de dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon puternic conectat direct la durata de viață și crește nivelul hormonului de stres – cortizol, care a fost legat de îmbătrânirea accelerată.
Așadar, ai toate motivele să încerci și tu pe pielea ta plasturii fototerapeutici Aeon pentru a scăpa de stres în 10 minute. Plasturii Aeon se aplică punctelor de acupunctură despre care se știe că stimulează sistemul imunitar, astfel încât să obții beneficiile maxime din acest produs.
Comments