Capitolul Medicină & Frumusețe abundă în termeni specifici care descriu substanțe și ingrediente cu efecte minunate asupra organismului. Ca să înțelegi mai bine la ce ma refer, gandește-te la toate reclamele de medicamente, suplimente alimentare și produse cosmetice. De aceea, astăzi am ales să îți vorbesc despre CARNOSINĂ- antioxidantul superstar – o substanță valoroasă produsă de organismul uman, cu efecte benefice extraordinare în prevenția și ameliorarea bolilor.
Beneficiile carnosinei
Nu le spun eu, ci tratatele de medicină: Carnosina este antioxidantul superstar pentru că:
Îmbunătățește performanțele sportive și recuperarea dupa efort
Inhibă producerea de acid lactic
Sprijină vindecarea rănilor
Protejează creierul de îmbătrânire
Ajută la detoxificarea metalelor grele
Protejează inima și sistemul cardiovascular
Promovează sănătatea ochilor
Previne îmbătrânirea prematură
Diminueaza riscul de diabet.
Mai mult, se spune că antioxidantul Carnosina stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește starea de spirit și memoria, combate ridurile și păstrează vederea la parametri cât mai buni.
În loc de prospect
Carnosina este produsă în mod natural de organismul uman. Medicina o clasifică drept dipeptidă, compus format din doi aminoacizi legați (alanină și histidină). Carnosina este prezentă foarte mult în țesutul muscular, creier, inimă, rinichi, ficat şi diverse alte organe şi ţesuturi. Descoperirea cu adevărat importantă este că are proprietăți antioxidante puternice, care îi permit să protejeze celulele împotriva daunelor radicalilor liberi. De asemenea, pare să reducă inflamația – „motorul” multor tipuri de boli cronice.
Carnosina în alimente
Prima veste bună este că ne putem suplimenta organismul cu carnosină consumând anumite alimente. Se regăsește în concentrații semnificative în carnea de vită, porc, miel și pește, dar se găsește și în concentrații mai mici în carnea de pui. Vestea mai puțin bună este că, pe măsură ce îmbătrânim și motoarele corpului încetinesc, producem mai puțină carnosină. Dacă adăugăm poluarea și stresul zilnic, lipsa de vitamine și minerale în cantitățile necesare conectate la alimentația deficitară, înțelegem mai bine contextul în care are loc diminuarea treptată a producției de carnosină. Efectele se resimt în incapacitatea de a ne vindeca mai repede, de a lupta cu radicalii liberi, în gradul de detoxifiere a organismul. De aceea, nu e de mirare că o formă sintetică de carnosină vândută sub formă de supliment este prezentată ca un remediu natural pentru o serie de afecțiuni de sănătate: autism, cataractă, diabet, tensiune arterială crescută, probleme ale rinichilor.
Acum poTi valorifica puterea propriului organism să producă carnosină – folosind plasturi fototerapeutici
Suplimentele sintetice cu carnosină au un efect redus, raportat la intervalul de timp în care trebuie să le luăm, deci o capacitate redusă de a ridica nivelul de carnosină. Eficiența suplimentării orale cu carnosină este problematică, deoarece cea mai mare parte este absorbită din intestin este distrusă în fluxul sanguin. Concluzia specialiștilor este unanimă: înainte de a lua orice suplimente este nevoie să consulți un medic specialist, iar concluziile actuale nu recomandă suplimentele de carnosină ca tratament standard pentru anumite probleme.
Însă, a doua veste bună este că acum, grație unei tehnologii noi, petentate, sigure, eficiente și testate clinic, poți stimula din nou organismul să producă carnosină ca la început – cu plasturii fototerapeutici.
Plasturii Carnosină sunt folosiți de corpul uman ca un instrument care comunică organismului o frecvență care îi permite să sintetizeze natural mai multă Carnosină. Mai mult, organismul tău decide cât de multă Carnosină să producă, cum să o folosească și unde ar trebui să o folosească. Corpul tău și mintea ta sunt mult mai inteligente decât crezi.
Dovadă stau rezultatele studiului clinic Y-Age Carnosine realizat în 2010:
Plasturele LifeWave Carnosine crește semnificativ flexibilitatea, echilibrul, puterea și rezistența la oamenii sănătoși. Aceste creșteri variază până la 125% pentru forță și rezistență, aproape 30% pentru flexibilitate și 100% pentru echilibru. În plus, se presupune că acest plasture produce efecte mai mari sau susținute atunci când este purtat perioade mai lungi. Rezultatele demonstrează, de asemenea, că plasturele scade semnificativ pragul de lactat și ritmul cardiac la pragul de lactat, îmbunătățind rezistența în performanța atletică, venind în sprijinul sportivilor de performanță. Este important să menționez că niciun subiect nu a experimentat efecte adverse purtând plasturele LifeWave Carnosine.
Mai multă forță și rezistență duc la îmbunătățrea stării generale de sănătate. Mușchii puternici și flexibilitatea crescută oferă o mai bună stabilitate, reducând riscul de rănire în timpul activităților fizice. Acest lucru poate fi un beneficiu major atât în cazul adulților în vârstă, care pot risca fracturi periculoase în urma căderii, cât și al sportivilor de anduranță.
Ce spun studiile clinice despre potenTialul carnosinei în prevenirea bolilor
Alzheimer
Un studiu din 2016, a dovedit că, în cazul unui grup de persoane vărstnice sănătoase cărora li s-a administrat o formulă care conține carnosină, s-a constatat o îmbunătățire a fluxului sanguin în creier care apare în boala Alzheimer, precum și o mai bună conservare a memoriei la participanți. Rezultate sunt similare cu cele dovedite de un studiu pe animale cu privire la boala Alzheimer, publicat în 2017. Deși este nevoie de studii clinice în continuare, în lumina acestor dovezi, s-a afirmat că acest antioxidant controlează progresia bolii Alzheimer.
Diabet
Carnosina are un potențial benefic major pentru persoanele cu diabet. Fără a intra prea mult în detalii medicale, îți spun că studii efectuate la animale și la oameni au indicat că suplimentarea cu carnosină (care este diminuată atât la animale, cât și la oameni cu diabet zaharat de tip 2) poate întârzia progresia diabetului și de a preveni complicațiile acestei boli. Carnosina aduce speranță, deoarece poate avea efect de protecție împotriva daunelor cauzate de glicația proteinelor – procesul care rezultă din prea mult zahăr în organism – și care contribuie major la complicațiile legate de diabet: afecțiuni ale rinichilor și nervilor.
Cancer
Mai multe studii preliminare afirmă potențialul carnosinei în combaterea cancerului. Prezența carnosinei a diminuat multiplicarea celulelor canceroase în cazul celor hepatice, de colon și ovariene. Alte studii consemnează o legătură între nivelurile scăzute de carnosnă sau niveluri ridicate de activitate ale carnosidazei – enzima care descompune Carnosina – și pronosticul nefavorabil al cancerului. Deși astfel de studii sunt la început, ele sunt deschizătoare de drumuri.
Autism
Într-un mic studiu publicat în 2002, în Journal of Child Neurology, unui număr de 31 de copii cu tulburări ale spectrului autist le-au fost administrate în fiecare zi, timp de opt săptămâni, fie un supliment de carnosină, fie un placebo. Îmbunătățiri semnificiativ mai mari cu privire la comportament și comunicare s-au constatat în cazul celor care au primit Casnosină. Concluzia a fost că antioxidantul Carnosină poate ajuta copiii cu autism prin îmbunătățirea funcției sistemului nervos.
Este momentul ca tehnologia să își facă loc în rutina ta și în modul în care te îngrijești de sănătatea corpului tău. Testează și tu plasturii fototerapeutici Casnosină – îmbunătățirile apar încă de la primele aplicări.
* https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-carnosine-89430
Comments