top of page

Te rugăm să te întorci la persoana care te-a recomandat!

  • Youtube
  • Facebook

16 puncte de acupunctură esențiale pentru sănătatea ta

Actualizată în: 22 apr.

În anul 1989 WHO (World Health Organization) a declarat practica acupuncturii potrivită în tratarea unei varități de boli.

Baza acupuncturii vine din înțelegerea faptului că organismul uman nu este chimic, este electro-chimic. Punctele de acupunctură pot fi stimulate mecanic, electric, cu căldură, cu sunet și cu lumină. Prin această modalitate, energia este echilibrată în corp și blocajele sunt îndepărtate. Plasturii fototerapeutici stimulează punctele de acupunctura localizate pe meridiane cu ajutorul luminii, folosind energia propie a corpului tău pentru:

  1. a regla circulația energetica în meridiane;

  2. a îmbunatății funcțiile organelor și rezistența împotriva bolilor;

  3. a creste sinteza de antioxidantii și peptide;

  4. a scade inflamatia si timpul de recuperere;

Punctele de acupunctură au 3 tipuri de acțiuni…

  1. acțiune legată de organul pe care îl reprezintă;

  2. acțiune legată de locul unde este situat;

  3. acțiuni specifice, fără legătură cu organul corespunzător sau locul unde se află (PC6 este punct util pentru toate problemele digestive, deși aparține meridianului pericard și este situat pe antebraț);

Plasturii se poarta min 12 ore, respectând punctele de acupunctura din broșura care îi însoțește. Recomandăm să stimulezi fiecare punct în parte , în zile diferite sau să îi folosesti local. Sunt simplu de folosit și nu este necesar să fi specialist de sănătate să îi poți folosi. Aceasta practică este complet nedureroasă, non-inazivă și nu are efecte secundare.

În ceea ce privește punctele sugerate, iată care sunt beneficiile pe care le poti obține.

CV6 (QihaiMarea energiei) – la 2 degete sub ombilic. Indicat în dureri abdominale, distensie abdominală, tulburări ale ciclului menstrual, tulburări sexuale, enurezis, cistită, astenie generală, insomnie.

CV22 – în mijlocul depresiunii suprasternale. Acționează asupra gâtului, fiind indicat în faringite, laringite, tulburări de vorbire, glosită, dar și în astm bronșic, bronșită, tuse.

LV3 (F3)– în unghiul dintre metatarsienele I şi II. Folositor în cefalee, vertij, hipertensiune, iritabilitate, insomnie, calmează spasmele (inclusiv pareze faciale, ticuri), promovează libera circulație a Qi ficatului, reglează menstrele, acționând și asupra sânului (mastite), calmează mintea, fiind util în accese de furie, mânie reprimată, îngrijorare excesivă (efect mai bun în combinație cu IG4); altă indicație utilă: senzaţia de picioare reci.

PL9 (LU9) – pe pliul pumnului, pe cuta articulației radiocarpiene, în afara tendonului mușchiului flexor radial al carpului. Dizolvă flegma, oprește tusea; indicat în dureri în piept, hipotensiune, insomnie cu anxietate.

SP6 – la 4 degete deasupra vârfului maleolei interne. Tonifică splina, ficatul și rinichii, calmează mintea, fiind util în insomnie, neurastenie, amețeli, tinitus, diaree, dureri abdominale, inapetenţă, leucoree, tulburări urinare. Reglează uterul și menstrele, iar la bărbați acționează pe impotenţă și ejaculare precoce.

TW17 (Protecția vântului) – în spatele lobului urechii. Acționeză în tinitus, surditate, paralizie facială, otite, parotidite, nevralgie de trigemen, paralizie facială, artrita articulaţiei temporo-mandibulare, odontalgie și torticolis.

R3 (K3) – în mijlocul depresiunii dintre maleola internă şi tendonul lui Achile. Stimularea acestui punct de acupuntură este utilă în cistite, enurezis, amețeli, tinitus, insomnie, scăderea memoriei, menstruații neregulate, infertilitate, impotență, ejaculare precoce, poluții nocturne; tonifică zona lombară și genunchii.

TW23 – la extremitatea externă a sprâncenei. Indicat în cefalee, strabism, miopie, conjunctivită, pareză facială.

CV17 (Shanzhong – Centrul Pieptului) – la jumătatea distanţei dintre mameloane. Acest punct deschide pieptul, indicat în plenitudine toracică, dispnee, tuse, probleme mamare (mastită, noduli, hipogalacție), palpitaţii, angină pectorală, astm, anxietate.

GV2 – la nivelul articulației sacro-coccigiene. Indicat în dureri lombare și sacro-coccigiene, tulburări menstruale, impotență, ejaculare precoce, infecții urinare, constipație, hemoroizi.

GV14 (Dazhui – Marea vertebră) – între C7 şi T1. este tonifiant general, indicat în stări de slăbiciune, febră, răceli, dureri occipitale, urticarie și creşterea imunităţii.

IG4 – între primul şi al doilea metacarpian; indicat în toate simptomele de la cap și față (cefalee, migrenă, nevralgie de trigemen, odontalgii, dureri în gât, răceli, sinuzită, rinită, conjunctivită, tuse, pareză facială, rinoree, epistaxis, torticolis). Împreună cu F3 calmează mintea, fiind eficiente în psihoza maniaco-depresivă; elimină durerile din umăr și braț, are acțiune calmantă în probleme digestive (dureri abdominale, constipație, diaree, grețuri, vărsături). Împreună cu ST36 și VC6 tonifică Qi corpului, fiind util în stări de oboseală.

H7 (Poarta Spiritului) – pe partea internă a pliului de flexie al pumnului. calmează mintea și este indicat în dureri precordiale, palpitaţii, anxietate, trac, insomnie, scăderea memoriei, sindrom maniacal, isterie. Este util și în retardul mintal la copii. ST36 – 4 degete sub rotulă, un deget lateral de tibie. Este un punct de comandă al abdomenului. Indicat în stări de oboseală, dureri abdominale, balonări, greţuri, vărsături, constipaţie/diaree, gastrită, ulcer, dar și ca punct local în dureri de genunchi; alte indicații: cefalee, hipertensiune, insomnie, anxietate. LU1 (PL1) – la e degete de linia mediană, în spaţiul dintre prima şi a doua coastă .Oprește tusea, tratează astmul, elimină flegma din plămâni (acțiune benefică în combinație cu VU13), indicat în senzație de plenitudine toracică, dispnee și dureri în umăr. PC6 – la 2 degete deasupra mijlocului pliului anterior al pumnului. Deschide pieptul și indicat în hipertensiune arterială, palpitaţii. Este totodata un punct cheie pentru toate problemele abdominale: greţuri, vărsături, tulburări gastrice. Calmează mintea: anxietate, teamă, insomnie, comportament maniacal- influențează zona bazinului, fiind folositor în dismenoree și tulburări ale tonusului sexual.

Nu uita să te hidratezi când folosești plasturii fototerapeutici, să exprimentezi cât mai multe puncte din cele indicate și să observi ce functionează cel mai bine pentru tine.

152 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


esti pregatit/ă

...să încerci tehnologia noastră brevetată cu lumină purtabilă? Prețurile de distribuitor vin cu o garanție de returnare a banilor în 30 de zile pentru prima comandă!

Aplică. Poartă. Împărtășește

Te rugăm să te întorci la persoana care te-a recomandat!

Disclaimer: Plasturii se bazează pe teoria de fototerapiei Plasturii nu sunt dovediți conform standardelor medicinei convenționale și nu ar trebui să fie utilizate în locul îngrijirii medicale. Declarațiile referitoare la produsele LifeWave, site-urile web sau materialele asociate nu au fost evaluate de nicio autoritate de reglementare și nu au ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea vreunei boli sau afecțiuni medicale. Conținutul prezentat este în formă rezumată, are caracter general și este furnizat doar în scopuri informative. Nu ignorați niciun sfat medical primit sau nu amânați căutarea ajutorului medical din cauza a ceea ce ați citit pe site-urile noastre sau în materialele asociate. Vă rugăm să consultați propriul medic sau furnizor adecvat de îngrijire a sănătății în ceea ce privește simptomele sau afecțiunile dumneavoastră, deoarece aceste boli se prezintă adesea cu semne și simptome variabile. Consultați întotdeauna medicul sau alt furnizor calificat de îngrijire a sănătății înainte de a începe un tratament, o dietă sau un program de fitness nou. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru daune sau vătămări la persoane sau proprietăți rezultate din utilizarea oricărui produs, informație, idee sau instrucțiune conținută în materialele furnizate. Ne rezervăm dreptul de a schimba sau întrerupe oricând orice aspect sau caracteristică conținută în informațiile noastre.

bottom of page